Marina Resort Waterland

Nu nog onopvallend verscholen tussen rijke aanplant, maar straks in volle glorie te zien, zal de oerpalm ‘cycadaceae’ een zeer prominente en bepalende rol gaan spelen in het landschap van ‘Marina Resort’ te Waterland.

Landscaping met organische vormen en meerdere dimensies. Kleur en textuur spelen een hoofdrol in de contrastrijke beplanting. Waar plantenborders van elkaar gescheiden worden door gebogen paden en lichte niveauverschillen, is er synergie in de aanplant waarneembaar en waant men zich in een prachtige authentieke, maar zeer rijke natuurlijke omgeving. Daar, waar ruimte, zal spontane Surinaamse flora kunnen tieren en zodanig het park naadloos laten overgaan in de vrije natuur.

Elke villa ziet zijn specifieke identiteit benadrukt door zijn eigen type palm. Waar nu, in het jonge park, tijdelijke planten het beeld vormen, zullen straks volwassen bomen en struiken voor een spannende gelaagde aanblik zorgen en onder hun verkoelend loof ruimte bieden aan een nieuwe generatie zwaduwminnende planten.